Paneer specificaties

Verpakking

Voedingswaarde

per 322 gram
Energie: 194 Kcal
Energie: 812 Kj
Eiwitten: 10,3 g
Koolhydraten: 19,0 g
Suiker: 7,2 g
Vet: 10,4 g
Verzadigd vet:6,2 g
E.o.v.: 2,7 g
M.o.v.: 0,7 g
Cholesterol: 31 mg
Vezels: 4,7 g
Natrium: 182 mg
Kalium : 765 mg
* m.o.v. meervoudig onverzadigde vetzuren / * e.o.v. enkelvoudig onverzadigde vetzuren

Paneer specificaties

Tips & Tricks, Do’s & Don’ts

  • Van 1 liter melk hou je ongeveer 110g paneer over.
  • Gebruik altijd de beperkt houdbare, gepasteuriseerde melk want met lang houdbare, gesteriliseerde melk gaat dit niet lukken. Hoe vetter/voller, hoe beter. Van melk die bijna over de datum is kun je nog prima paneer maken.
  • Gebruik een pan met dikke bodem, in een pan met dunne bodem brandt de melk snel aan.
  • In plaats van kaasdoek kun je ook een schone zakdoek of theedoek gebruiken. Maar let op, als je wasverzachter voor je was gebruikt kun je die misschien beter eerst spoelen met wat water en azijn.
  • Hoe meer citroensap/azijn je gebruikt hoe steviger je paneer wordt.
  • Hoe zwaarder het gewicht hoe steviger je paneer wordt.
  • Van doorkoken nadat je het citroensap al toegevoegd hebt zou je paneer rubberachtig worden.
  • Je kunt aan je melk specerijen toevoegen. Bijvoorbeeld fenegriek of korianderzaad.
  • Sommigen gebruiken yoghurt als zuur om de melk te stremmen.
  • Sommigen voegen ook yoghurt of room toe om de paneer voller/vetter te maken
  • Het lekkerste is om je paneer dezelfde dag te eten. In de koelkast, in een bakje met (zout) water kun het nog 2-3 dagen bewaren. Ververs het water elke dag.