Tahoe - Tofu informatie

Wat is Tahoe/Tofu?
Tofu is een witte brok die enigszins zacht is.  Het is gemaakt van sojamelk, dat wordt gestremd met natuurlijke coagulanten. Dit is een soort proces dat ook wordt gebruikt bij het maken van kaas. Dit wordt alleen met stremsel gedaan en bij tahoe worden geen dierlijke bestanddelen gebruikt.

Tofu: bron van eiwitten
Vegetariërs hebben de tofu al heel lang ontdekt. Zij kunnen met het sojaproduct zorgen voor voldoende eiwit inname. Het eten van eiwitten zorgt er bovendien voor dat iemand minder snel honger heeft en met eiwitten worden de spieren opgebouwd. Tofu heeft als groot voordeel dat er bijna geen vet inzit. Het product is overigens wel vrij smaakloos, maar met de juiste bereiding kan er voldoende smaak aan worden gegeven.

Aminozuren in tofu
In tofu zitten enorm veel aminozuren. Die zorgen er volgens onderzoekers voor dat iemand veel minder snel honger heeft.

Mineralen in tofu
In tofu zitten verder nog veel andere goede stoffen zoals:
Natrium, Kalium, Calcium
Fosfor, Magnesium, IJzer, Zink
Vitamine B1, Vitamine B2, Vitamine B3

Kritiek op de productie van soja
Overal over de wereld weerklinkt ook de kritiek op het verbouwen van soja. Dit komt omdat veel stukken oerwoud en regenwoud worden gekapt om er sojaplantages van te maken. In andere delen van de wereld verdringen ze andere natuurlijke gewassen. Een groot deel van de sojaproductie komt overigens niet direct in de voedselketen van mensen terecht, maar wel indirect. Veel soja wordt namelijk verbouwd om er veevoer van te maken. Dit is ongeveer 90 procent. Omdat mensen steeds meer vlees zijn gaan eten (vooral in het westen) is er dus ook steeds meer veevoer nodig.